Restaurering af udendørs bænk i egetræ

Posted by admin on 20 december, 2013
in Blog

Udendørs møbler har ikke haft den store fokus hos Den Gamle Butik tidligere. Efter et par skønne danske somre har vi dog opnået en forhøjet efterspørgsel på netop udendørs møbler, hvor havemøbler og bænke især har været øverst på ønskelisten hos mange af vores kunder.

Vi besluttede os derfor, at begynde på at kigge efter gamle havemøbler og især bænke, som kunne trænge til en kærlig hånd.

Ved et tilfælde faldt vi over en gammel bænk formet ud af en ramme af smedejern med egetræs-planker til selve bænk-delen. Rammen var oprindeligt malet hvis, men en del af lakken var desværre skallet af. Udover dette havde en af de tre planker som udgjorde selve bænken knækket i enden.

Det var en lang proces, men Peter gjorde det endnu engang med opvejet pande. Først fik han fjernet de tre plader fra selve rammen og fik slebet den skallede hvide lakering af. Herefter blev rammen spraymalet til en mat sort, som blev sat til at tørre i 2 dage.

Den dårlige planke blev smidt, hvorefter de to sidste blev slebet ned og lakeret til en flot lys farve, hvor egetræet skønhed i sandhed kunne skinne igennem. Herefter fik vi den lokale trælast til, at skære endnu en planke i samme farve. Den nye planke passede perfekt sammen med de to andre. De blev alle tre monteret til rammen via sorte bolte, som matcher farven på resten af rammen, hvorefter en fantastisk flot bænk i solid egetræ og sort smedejernsramme var klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *